luni, 15 noiembrie 2010

Să nu uităm să zâmbim, nu?

Mai mulţi cineaşti au decis la un moment dat să redacteze o listă cu „lecţiile” pe care ni le oferă filmele americane, adică acele dulci clişee rămase definitv în mintea privitorilor. Despre ce este vorba? Să vedem:
1.      Apartamentele mari, etajate, din New York, au o chirie convenabilă pentru oricine, fie el şomer sau director.
2.      Cel puţin unul din doi gemeni identici este diabolic.
3.      Dacă trebuie să dezamorsezi o bombă, nu ai de ce să îţi faci griji, întotdeauna vei alege corect firul care trebuie tăiat.
4.      Mai toate computerele sunt suficient de puternice pentru a pătrunde în sistemul de comunicaţii al oricărei civilizaţii extraterestre invadatoare.
5.      Nu contează dacă într-o luptă numărul adversarilor este foarte mare: ei te vor aştepta răbdători pentru a ataca unul câte unul, dansând în jurul tău într-o manieră ameninţătoare, până când îi faci knock-out pe cei de dinainte.
6.      Când stingi lumina pentru a te duce la culcare, tot ce se află în dormitorul tău se vede perfect, numai că într-o uşoară penumbră.
7.      Dacă eşti blondă şi drăguţă, este foarte probabil să ajungi expert mondial în fisiune nucleară la vârsta de 22 de ani.
8.      Poliţiştii cinstiţi şi muncitori sunt în mod tradiţional împuşcaţi cu trei zile înainte de pensionare.
9.      Decât să risipească gloanţele, maniacii preferă să-şi ucidă adversarii capturaţi folosind maşinării complicate, care cuprind rachete, sisteme electronice, gaze mortale, lasere sau rechini înfometaţi, ce le oferă prizonierilor cel puţin 20 de minute pentru a evada.
10.  Toate paturile au cearşafuri speciale, probabil în formă de L, care ajung până la subraţul femeii care doarme, dar depăşesc numai cu puţin coapsele bărbatului de lângă ea.
11.  Toate pungile pline de cumpărături conţin cel puţin o baghetă de pâine.
12.  Este foarte uşor pentru oricine să piloteze un avion, până la aterizare, urmând instrucţiunile cuiva din turnul de control.
13.  O dată pus pe buze, rujul nu mai dispare de acolo, orice ai face, inclusiv scufundări marine.
14.  Cel mai probabil vei supravieţui unei bătălii, dar numai dacă nu faci greşeala să arăţi înainte cuiva fotografia iubitei care te aşteaptă acasă.
15.  Dacă vrei să te dai drept ofiţer german sau rus, nu-i nevoie să ştii limbi străine, este suficient un accent potrivit.
16.  Turnul Eiffel se vede pe orice fereastră din Paris.
17.  Un bărbat nu va arăta nici un semn de durere în cursul celor mai feroce lupte, dar se va crispa cu totul când o femeie încearcă să-i cureţe zgârieturile.
18.  Dacă undeva se vede un panou de sticlă, mai devreme sau mai târziu cineva va trece prin el.
19.  Dacă locuiesc într-o casă bântuită, femeile voe ieşi – dar numai în cele mai transparente desuuri – să vadă ce este cu sunetele ciudate pe care le aud.
20.  Un computer pe care trebuie să deschizi un fişier text nu va avea cursor, dar va spune întotdeauna: Introdu Parola” !
21.  Toate bombele au un ceas electronic cu cifre mari şi roşii, pentru a ştii exact cât mai este până la explozie.
22.  Un detectiv poate rezolva un caz numai după ce a fost suspendat.
23.  Dacă te hotărăşti să dansezi pe stradă, toţi cei pe care îi vei întâlni vor cunoaşte perfect paşii.
24.  În timpul tuturor investigaţiilor poliţiei, detectivii vizitează obligatoriu, cel puţin o dată, un club de streaptease.
25.  Când plăteşti un taxi, nu te uita la portofel. Apucă o bancnotă la întâmplare şi sigur va fi suma exactă ce trebuie achitată.
26.  Orice încuietoare poate fi deschisă cu o carte de credit sau o agrafă în câteva secunde. Excepţie fac cazurile când dincolo de uşă este un copil ameninţat de un incendiu.
27.  Toate buletinele de ştiri conţin materiale care te afectează direct şi sunt difuzate în momentul în care tu deschizi televizorul.
28.  Departamentele de poliţie dau ofiţerilor teste de personalitate pentru a fi sigure că le vor da ca parteneri pe cei cu care se potrivesc cel mai puţin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu