marți, 13 septembrie 2011

O idee malformată
Mi-ai spus să fac dragoste cu o altă femeie. Să adun plăceri paralele şi perpendiculare, să nu mai am nici un fel de pudoare în secundă... După un timp, ţi-am umat sfatul, şi-am găsit un trup care mă sărută cu limbi de nisip. Noaptea, trec prin ea, intru în ea, o deschid şi o închid la loc. Am luat o formă lichidă, am un sânge nisipos, mă mulez în fiecare noapte peste formele ei. Gândurile mele dansează un quickstep demodat. Pielea ei o adulmec din urme de parfum şi inima îmi fuge din piept, ştrengară şi reinventată. S-a născut din tine ideea asta malformată.

Dar ochiul meu închis tot pe tine te vede. Valurile gurii mele au înghiţit pescăruşul amintirii tale. Exact, numai aşa te pot trăi eu de acum, aşteptând să crească din mine o femeie. Să scoată scântei din mine. Să-ţi depăşească frumuseţea şi trufia, să între in pielea mea ori invers. Iar seara, nici mai devreme dar nici mai târziu, să i se facă dor de mine. 

Mai vreau totuşi să te-ntreb ceva. Ai simţit vreodată cum îţi tremură vocea când taci?

4 comentarii:

 1. pana si greierii sa inspira din numele tau cand canta. e ca si cum ai fi facut un pariu cu insectele, doar ca ele stau ascunse in umbra lor, iar tu merge pe nori si culegi stele. as putea sa te confund cu o pasare. asa s-ar explica. doar ca un colibri se hraneste cu nectar, iar eu urmaresc uimit cat de repede reusesti sa dai din aripi si sa fugi iar privirii mele. ba nu! pasesti pe urma creionului cu care desenezi si ma sufli din calea talpilor tale ca pe un rest de guma de sters.

  RăspundețiȘtergere
 2. vocea mea, ce inimă speriată!
  vocea mea în care dorm
  umbrele aceluiași catarg
  de care sunt prinse
  ziua și noaptea,
  noaptea și ziua în care
  mi-ai promis că voi fi
  numai eu în fiecare femeie
  doar eu în toate celelalte
  și toate celelalte
  adunate în mine
  noaptea aceluiași catarg
  ce împarte lumea în două,
  două lumi care nu ne cunosc
  ochi care nu se recunosc
  mâini, incredibile mâini
  ce desfac sărutul în două
  ca pe niște coaste sub care
  inima te recunoaște.
  - http://www.youtube.com/watch?v=YaqQnhBtxaI

  RăspundețiȘtergere