miercuri, 16 octombrie 2013

Te iubesc



Te văd cum zâmbești cu subînțeles. Acum zâmbesc și eu. E molipsitor. Așa e, am promis că voi scrie pe blog de ce te iubesc. În primul și primul rând te iubesc fiindcă știi să ții în brațe și să asculți, nu numai să vorbești, pentru că ești blândă și nu te impacientezi niciodată, pentru că ești conștientă de așii tăi din mânecă, pentru că atunci când te uiți în ochii mei obții tot ceea ce-ți dorești, și tot ceea ce ți-ai propus, sau chiar mai mult decât atât. Te iubesc pentru că știi când să-mi combați orice argument cu o replică tipic feminină, te iubesc chiar dacă nu găsesc logica întorsului șosetei înainte de a fi pusă în coșul de rufe, te iubesc fiindcă în intimitate ești toată numai a mea, fiindcă nu te gândești la nimic altceva, chiar dacă mica ta părticică de lume depinde în totalitate de tine. Te iubesc pentru că pui ceasul să sune cu o jumătate de oră mai devreme decât ora la care trebuie să te trezești, doar ca să câștigi câteva minute în plus dimineața în care să mă săruți, să mă iubești și să-mi speli fericirea cu ochii tăi limpezi, perfect odihniți. Te iubesc pentru că îmi înțelegi aprobările și dezaprobările tăcute, te iubesc fiindcă ești cochetă, energică și ambițioasă, te iubesc fiindcă știi că întotdeauna, indiferent de ce se întâmplă, ai voie să plângi și să îți lași capul pe umărul meu.

Te iubesc fiindcă știi când să fii sentimentală și știi când să fii serioasă, pentru că mă iei la dans de câte ori undeva rulează o melodie veche, și plăcută, pentru că ai suflet de artistă, pentru că bei mai puțin decât mine, pentru că știi iubi mai mult, mai tandru și mai electrizant decât mine, te iubesc pentru că te împarți în mii de bucăți și te recompui la sfârșitul zilei, ca și cum asta ar fi o treabă firească. Te iubesc pentru că știi când să-mi spui „te iubesc, te iubesc pentru că o spui rar și sincer, pentru că simți, nu pentru că trebuie. Te iubesc pentru că mă lași să te ajut, să te învăț lucruri noi, pentru că ai încredere în experimentele mele culinare, în instinctul meu de orientare și în alegerile mele.

Te iubesc pentru că mă completezi și nu mă copiezi. Nu aș schimba la tine nimic, niciodată și sub nici o altă formă. Vreau să mă bucur de tine când ești tu însăți, să păstrez norocul și emoția de a te vedea înflorind de fiecare dată când îmi zâmbești, tu ești drogul creat perfect pentru mine. Te iubesc pentru că tu ești tu, pentru că ești unică, și inconfundabilă, iar o femeie unică are toată lumea la picioare.





6 comentarii:

  1. Câte sentimente pure și luminoase, o postare genială! Made me cry, dar sunt atât de fericită pentru tine, Robert!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori sunt vulnerabil, și scriu aici câte ceva din ceea ce mi se întâmplă, mă bucur că ți-a plăcut acest text, chiar și pe mine mă trec câteva furnici prin piele când îl recitesc.

      Zâmbesc mult acum, atâta tot.

      Ștergere
  2. mmm...so beautiful :)
    îmi era dor să te citesc :)
    cât despre iubire ...hmmm , o emani prin fiecare literă ce o așterni pe " foaie".....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi era dor și mie să-mi scrii aici, de asemenea.

      Eman dragoste mai mult, acum, recunosc.

      Ștergere
  3. foarte frumos robi boy.... dar nu uita... Kape is here... 6.75....who is your daddy??:))))))=))))

    RăspundețiȘtergere