luni, 17 septembrie 2012

Când singurătatea nu mai e de folos pentru a descompune vidul



În prezența ta, n-am vrut niciodată ca anecdoticul să mă distragă de la esențial, și ca aspectul tău ieșit din comun să devină centrul atenției. Dar s-a întâmplat exact invers. Mi-am dorit, în lăcomia mea, doar ceva care să-mi pună ochi în fața ochilor și să înțelegi că nimic din ce spun nu îmi e controlat. Ai fost exact ce mi-am dorit: o femeie cu extremitățile calde, de care m-am împiedicat când nu trebuia ca de o minune zdrobitoare. Pe urmă, o săptămână ți-am cerut să mă închizi corect într-o continuă închidere perfectă, de unde să nu ne scape fericirea mea, croită de un păianjen ce și-a țesut pânza din trupul tău.

Ochii noștrii lucrau o perioadă în ture, poate pentru a nu ne întâlni niciodată sau, după cum cred alții, ca să ne închidem perfect trupurile într-unul singur, deși acum îmi amintesc doar cum m-ai legat de o barcă și mi-ai dat drumul în larg. Ai încercat să mă faci să mă las de rutina urbană, mi-ai dăruit până și un cârlig de pescar, pe care mi l-ai înfipt în trup ca să nu mă prindă în mreje altcineva. Țin minte că pumnii mi s-au strâns într-o altă închidere perfectă, din reflexul de a nu-ți mai da drumul niciodată. 

După un timp, absența ta mi-a fost ca o femeie ieșită complet din minți, ce îi imită pe ceilalți degeaba. Am căutat pe altcineva, dar nimeni n-a vrut să primească o dragoste fără cuvinte, cu mere, cu iarbă și mărțișoare. Amăgit, am vrut treptat să descompun vidul și m-am agățat și de alte limbi neoprite. N-am găsit încă pe nimeni care să-mi arate în locul tău ce-i alb și ce-i negru, într-o vreme era să mă sufoc în mine. Ba la un moment dat, avioane mari de hârtie colorată mi s-au așezat peste obrazul aspru. Îmi aduceau mesaje din trecut, încătușându-mi ochii. Aproape că am orbit. Nu era nicăieri nici un tine și nici un eu. Parcă cineva îmi furase culoarea din fața ochilor. Ok, am zis atunci, nu e nimic tragic deocamdată, încă mai am auzul fin. Asta până când mi-am amintit că nu m-ai învățat să te ascult. Poate de aceea nu mai știu să arăt cine sunt. Mai vino dacă poți doar o singură dată și ia-mă de mână, ca să reușesc mai ușor să mă întorc acolo unde fericirea noastră putea să inunde altădată orașe, lângă minusculele monumente pietrificate ale întoarcerii celuilalt.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu