vineri, 30 septembrie 2011

Scurt argument pentru mâine





Nu fii toantă! Nu te supăra şi nici nu te-ncrunta, expresia asta îţi maschează ochii tandri şi sălbatici, gândeşte-te că ne putem totuşi tăvăli până dimineaţa, când spânzurat pe undeva se-aude deşteptătorul vechi. Şi ce dacă în liceu cândva poate c-ai fost corigentă la ştiinţele naturii? Asta nu înseamnă că-ntre noi doi nu există chimie, crede-mă secretul ăsta de sub piele îl ştim azi doar noi doi şi Dumnezeu. Nu-mi tot spune că din greşeală în greşeală am ajuns să ne vindem. Şi nici nu-mi mai repeta că la sfârşit ne rămâne doar tăcerea, ţiuindu-ne lung. Priveşte cu mine spre tavan, unde fumul minciunii se înalţă alene, noi îl putem cumva împleti, rogojini.
 
Da, e o toamnă străină, şi parcă vremea noastră se scurge prin timp ca nişte şuviţe de clei. Ne lipim cumva de ceilalţi, căutând ieşirea. Dar e linişte acum. Cumva, îmi zâmbeşti ştiind exact când va trece şi toamna asta. Şi ţi-am mai spus, tu crezi că Dumnezeu nu avea restanţe pe vremea când studia la Heidelberg, poezia şi filosofa?








8 comentarii:

  1. ţi-am spus şi mă tem că ai uitat: nu îmi plac rogojinile. nici cele de fum şi nici cele de iută pentru că au în ele ceva din tristeţea călătorului care le lasă în urmă, după ce va fi călcat pe ele nepăsător, ducându-ne apoi secretul în lume, cel despre care tu spui că doar noi suntem părtaşi. noi şi El.
    aprinde mai bine gutuia din pervaz, acum, până nu e prea târziu. pe sub aburi de ceai o să îţi strivesc oboseala în strugurii moi ai clipei şi ai să înţelegi şi tu că în spatele ochilor, în carnea pulsând, se nasc toate temerile mele, cele care mă încruntă. cum să mă pot dezlega? de tine ar însemna să mă deznod...
    mă vei găsi la fiecare început al cuvântului, chiar înainte să îl rosteşti. caută-mă!
    - http://www.trilulilu.ro/anowen/2b09628b37bc42?related_index=

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu te supara, dar de unde ti-a venit ideea cu "chiar daca toti, eu nu"?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pur si simplu mi-a venit. Pentru ca sunt diferit si de obicei chiar fac nota discordanta fata de ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Nu fii toantă!"
    Incearca cu un singur "i".
    Scrii groaznic de bine. Sper ca scrii la un roman secret. Mi-ar placea tare mult sa nu te pierzi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc de observatie. Am luat aminte de cele spuse si voi corecta exprimarea.
    Te salut.

    RăspundețiȘtergere
  6. O draga prietena m-a trimis aici (cu mult timp in urma, dar eu am ajuns abia acum :( ).
    Foarte frumos.

    Interesant ca n-ai mai scris de mult, dar ai raspuns recent la comentarii aici. Mi se pare un semn ca nu e ultimul tau post.
    Succes in ce doresti sa faci.

    RăspundețiȘtergere