luni, 12 august 2013

Rațiunile mele simple dintr-o după-amiază de august





Sunt multe motive pentru care bărbații nu pot rezista irezistibilității femeilor. Vezi tu, femeile întotdeauna miros plăcut, chiar dacă nu e nimic altceva la mijloc decât mirosul de șampon. Știi? Căpșorul unei femei găsește întotdeauna poziția corectă când se sprijină de umărul unui bărbat. Femeile pe care le iubim au acea ușurință și naturalețe de a se strecura în brațele noastre, de parcă locul lor ar fi fost dintotdeauna numai acolo, asemenea unei piese de puzzle care se potrivește numai și numai acolo, și nicăieri altundeva. Sunt nenumărate rațiuni pentru care ne plac fetele. Cel puțin din punctul meu de vedere. Cum ar fi felul în care ne sărută și dintr-o dată toate lucrurile par a funcționa în lume. Sau pentru felul în care mănâncă și pentru că le ia ore întregi să se îmbrace și să găsească ceva care să le placă din garderobă, iar într-un final tot ele spun, cu acea nemulțumire răsfățată și simpatică pe față, că totul a fost în zadar. Femeile sunt dezirabile și pentru că au întotdeauna pielea fină și trupul cald, chiar și atunci când sunt minus 20 de grade afară. Pentru că arată bine indiferent cu ce se îmbracă. Pentru că pescuiesc complimente. Pentru că sunt atât de frumoase când se ceartă. Pentru felul cum mâinile lor găsesc mâinile noastre. Pentru felul cum zâmbesc. Pentru sentimentul acela pe care îl avem când vedem numele lor pe ecranul telefonului după o ceartă serioasă. Pentru modul în care ele știu când să spună hai să nu ne mai certăm, chiar dacă tu știi că o oră mai târziu... Pentru felul în care ne sărută atunci când facem ceva frumos pentru ele. Pentru felul în care ne sărută atunci când le spunem te iubesc... De fapt, doar pentru felul în care ele ne sărută... Pentru felul în care ne cad în brațe atunci când plâng. Pentru felul în care se scuză apoi că au plâns pentru un lucru minuscul. Pentru felul în care ne lovesc cu toată puterea și se așteaptă să ne doară. Pentru felul în care își cer iertare când într-adevăr ne doare (chiar dacă noi n-o să admitem niciodată asta). Pentru maniera în care ne spun: mi-a fost dor de tine... Pentru felul în care ne lipsesc când nu sunt prin preajmă. Pentru felul în care lacrimile lor ne determină să schimbăm lumea sau să ne luăm de lumea întreagă numai pentru ca aceasta să nu le mai rănească niciodată...



 
 

16 comentarii:

  1. Nu este o întâmplare că sunt aici,mă bucur că nu sunt oriunde altundeva acum.

    Foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur nespus de tare să te întâlnesc aici. Mă bucur la fel de mult că nu e un rezultat al întâmplării întâlnirea noastră.

    Zâmbesc din acest motiv. Intuiesc că îți place ce-ai găsit aici, sau cel puțin sper asta.

    Te mai aștept cu mare drag, Reborned From he Ashes. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Atat de frumoase si totusi atat de fragile; atat de bune si totusi atat de periculoase; atat de scumpe si totusi atat de iubitoare... femeile sunt un lux necesar si totusi cel mai de pret cadou in viata unui barbat... Frumoasa descriere, Robert! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă ar fi fără cusur nu ne-ar atrage deloc, dragă Tibi. Felul lor drăgăstos de a fi umbrește până la urmă periculozitatea lor. Nu ești de acord?

      Ștergere
    2. Îmi plac femeile frumoase, mi se par o sursă inepuizabilă de rânduri, de gânduri și cuvinte. :)

      Ștergere
    3. baieti,de ce nu existati si in viata reala?
      e frumos sa vad ca mai sunt barbati care stiu sa cinte atit de dulce frumusetea unei femei..
      bv

      Ștergere
    4. Existăm. O dovadă în acest sens e că avem aceste gânduri despre voi și că le și scriem. :)

      Ștergere
  4. hmm...spune repede ..câte domnițe te-au "plătit" să "vorbești" așa mumos despre femeie ??:P....glumesc

    frumos scris :)...ți-am mai spus că ești ca adierea de vânt la mal de mare ce mă relaxează la amurg ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi am fost înconjurat numai de femei frumoase, iar asta m-a făcut să mă gândesc la toate femeile pe care le admir sau pe care (de ce nu?) le-am iubit cândva. Mi-am pus și eu întrebarea aia tâmpă: de ce iubesc femeile?

      Mă bucur că ți-a plăcut. :)

      Și că sunt o ocazie de relaxare pt tine. :)

      Ștergere
  5. Mircea Cărtărescu este un monstru pe lângă tine. Modul prin care ți-ai exprimat iubirea sau, mai bine spus, plăcerea pentru femei este extraordinară. Sunt sigură că ai făcut fiecare fată/femeie care ți-a citit postarea să rămână cu gura căscată și să ia totul ca pe un compliment, așa cum am făcut și eu!

    RăspundețiȘtergere
  6. E a doua oară când cineva îmi spune că textul acesta te duce cu mintea înspre Cărtărescu. N-am intenționat asta, tu știi părerea mea despre Cărtărescu, doar am mai discutat despre asta. Deși, recunosc, m-am gândit la el când am așezat ultimul punct.

    Am avut un impuls de a explica peiorativ de ce admir femeile (și de data asta).

    Într-adevăr am primit azi foarte multe complimente pentru acest text, dar îl așteptam cu nerăbdarea unui copil mai ales pe-al tău, dragă Zoe. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Îmi pare rău, comparația aceea am scris-o pur și simplu impulsiv. Ți-am zis că am momente în care aleg foarte, dar foarte prost cuvintele și îmi cer scuze dacă te-am iritat.

    Oricum, idea de bază era aceea că textul tău a adus foarte multe bucurii nu doar în sufletul femeilor, dar poate și în ochii bărbaților.

    Este minunat, ca femeie, să știi că și cele mai mici gesturi făcute persoanei iubite sunt luate în calcul de către aceasta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar nu m-a iritat deloc. Nu avea cum. :P Plus că tema textului e un fel de "de ce iubim femeile?" - dar ca interogație, și nu neaparat ca o întrebare lansată de Cărtărescu.

      Gesturile voastre ne emoționează și ne colorează lumea, nouă, bărbaților.

      Fără voi, nu ar exista asemenea texte.

      Ștergere
  8. As putea spune ca imi lasa oarecum un zambet pe buze. Pacat ca aceleasi lucruri cateodata va supara sau enerveaza la culme si atunci e greu ca o femeie sa se orienteze spre ceva anume din caracterul ei ca mai apoi sa-l imbunatateasca. Of, cateodata ma gandesc cat suntem noi de complicate,dar parca putina experienta imi da raspunsul exact contrariu, cum ca voi ati fi aceia, din pacate. Si e culmea, caci noi femeile adoram situatiile complicate,dar totodata ne dorim foarte mult barbati simpli, care sa stie ce vor si sa fie hotarati macar pe jumate din cat nu suntem noi, care sa aiba rabdare si sa nu scota nervii la iveala si sa aiba efect calmat asupra psihicului si fizicului totodata, dar nu numai prin pasiune sexuala.

    RăspundețiȘtergere