marți, 3 septembrie 2013

Ecouri sentimentale scurse din interogații simple




Oare câte femei interesante există pe lumea asta? Oare câte femei își așteaptă dragostea, mângâierea, tandrețea și visele puse deoparte? Oare câte femei speră, oare câte mai zâmbesc, de câte ori trec pe lângă un artist ambulant, ori de câte ori citesc o carte bună? Câte femei își mai imaginează că există pe undeva conversații plăcute, și profunzimi camuflate în cele mai nevinovate flirtruri? Câte femei mai găsesc oare în replicile unui film bun parfumul unui romantism autentic? Câte femei se înarmează cu răbdare? Dar cu eleganță? Câte femei mai fac cadouri și oare câte mai îngrijesc o grădină sau o bibiliotecă de cărți bune? Câte femei au vocea blândă? Câte mai suspină noaptea? Câte se mai joacă cu copiii pe stradă? Câte dansează în dormitor? Câte pășesc demne? Câte absorb zâmbete? Câte își mai duc iubitul de mână la piață? Câte mai pregătesc prăjituri cu surprize? Câte mai refuză machiajul strident? Câte mai fac clătite sâmbăta dimineața? Câte mai aleargă, câte mai pedalează pe bicicletă? Câte își mai iau zborul pe role? Câte mai învață lucruri noi? Câte mai împart patul doar cu bărbatul pe care-l iubesc? Câte mai evită eșecul? Câte și-au îndeplinit visele? Câte fac ceva nou în fiecare zi? Câte sunt mândre? Câte sunt încăpățânate? Câte mai citesc povești? Câte mai sărută cu ochii închiși? Câte mai plâng la finalul unui film? Câte mai dau dovadă de curaj? Câte mai iubesc? Câte mai au puterea de a o lua mereu și mereu de la început? Câte?
 
Mi-ar plăcea să le pot număra. Să fiu, măcar o singură dată, un fel de super-erou și să le pot număra. Nu, nu-mi doresc tehnologia lui Batman, nici abilitățile lui Superman, ci doar o minte care să poată număra sentimental câte asemenea femei minunate mai există, mai atent și mai repede decât cel mai performant calculator.


 

 

17 comentarii:

  1. una? cel puţin una trebuie să existe. te rog, lasă-mi zâmbetul acesta... că există măcar o femeie astfel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Și eu sper să existe, și presimt că există. Dacă mă voi mai îndrăgosti - voi aduce dovezi în acest sens.

    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. He he, uite că îmi confirmă cineva că există... :P

      Dă-mi un indiciu, o adresă măcar, Mădălina...

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Te (o) ascunzi în labirint, precum Ariadna care se ferea de Minotaur. Țese-mi totuși un fir pe care să-l urmez... Dacă o vei face, vei vedea că pot face mai mult decât chipeșul Tezeu, care s-a împiedicat pe insula Naxos.

      Ștergere
  5. Mă îndoiesc că le-ai putea număra, în adevăratul sens al număratului, dar sunt sigură că le-ai văzut, cel puțin o dată, cu ochii sufletului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci tu spui că sunt foarte multe.
      Așa să fie oare, dragă Zoe? :P

      Câteva am reușit să număr, într-adevăr.

      Ștergere
    2. Eu una așa zic, sper să nu mă înșel :D

      Ștergere
    3. Ce aș vrea să crec și eu că sunt multe, e atractivă ideea asta. :D

      Ștergere
  6. Sigur,..sigur mai sunt.Dar cred ca isi masoara pasii intre mandria si inutilitatea de a fi altfel (momentan nu mai am diacritice)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai exista, eu cred ca multe , dar se ascund bine, se ascund de lumea de astazi care e prea rea , prea egoista , care le cred imature, care le raneste...

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere