duminică, 23 iunie 2013

Dă-ți întâlnire cu o fată care scrie




Eu cred că ar trebui să ieși la o întâlnire cu o fată care scrie.

Dă-ți întâlnire cu o fată care scrie fiindcă ea e capabilă să reconstituie în amănunt dialogul primei întâlniri dintre voi doi, și, de fiecare dată când vei intra în încurcătură, va fi reconfortant și dulce faptul că ea își va aduce aminte fiecare detaliu care a fost spus în treacăt atunci sau altădată. Dă-ți întâlnire cu o fată care scrie. O să descoperi că treptat îți vei alege cuvintele cu cea mai mare atenție și că vei deveni expert în dicție și intonație.
 
Ieși la o întâlnire cu o fată care scrie fiindcă ea va înțelege întotdeauna complexitatea personajelor voastre, și va știi că și tu ești și reprezinți mai mult decât victoriile tale, și infinit mai mult decât înfrângerile tale. Ea va căuta și va iubi în primul rând adâncimile tale, nuanțele și esența ta. Iar când vei fi eroul admirat de toți ceilalți, ea îți va iubi în secret toate defectele. Și, cumva, toate profunzimile tale vor deveni marea ei aventură.
 
Ieși la o întâlnire cu o fată care scrie pentru că ea îți va oferi toate ajustările de care ai nevoie. Și pentru că seara, ea va scrie despre toate paradisurile pe care și le imaginează, despre toate paradisurile în care a fost și pe care le-a simțit, iar apoi le va împărți cu tine.
 
Dă-ți întâlnire cu o fată care scrie fiindcă uneori puțină tăcere e binevenită.
 
Întâlnește-te cu o fată care scrie și o să vezi cum ușor-ușor rutina o să-ți pară doar o impresie care nici măcar nu a existat în viața ta, și cum vei găsi dimineața bilețele colorate lipite pe ușa frigiderului, scrise cu scopul de a-ți aminti să cumperi lapte, dar mai ales cu scopul de a-ți smulge zâmbete la citirea celor mai adorabile metafore despre noaptea pe care tocmai ați petrecut-o împreună. Și, fiindcă o fată care scrie e neastâmpărată și creativă, a doua zi vei găsi asemenea bilețele mai degrabă în pantof decât pe ușa frigiderului.
 
Nu o să-ți dai seama prea bine de la început, dar în basmul care se va derula între voi doi, ea te va transforma întotdeauna în prințul ei fermecător, și expresia au trăit fericiți până la adânci bătrâneți va fi una garantată.
 
Dă-ți întâlnire cu o fată care scrie tot timpul mai ales pentru că atunci când poezia din unele perioade își va fredona cântecul de lebădă, ea se va asigura că proza dintre voi vă menține încă bucuria în viață.
 
Dă-ți întâlnire cu o fată care scrie pătimaș și pentru că ea va înțelege întotdeauna valoarea reală a cuvântului alegere, și mai ales pentru că ea va vorbi serios de fiecare dată când îți va promite ceva.
 
Ieși la o întâlnire cu o fată care scrie permanent pentru că ea îți va adresa mereu cele mai surprinzătoare și mai neașteptate întrebări, de genul: ce înseamnă de fapt numele tău? O va face pentru că se gândește să folosească numele tău într-o carte, într-o bună zi. Ca să nu mai menționez că răspunsul la această întrebare te va ajuta să te înțelegi mai bine chiar pe tine însuți, atunci când vei căuta pe Google semnificația numelui tău.
 
Ea va fi întotdeauna cea care știe când trebuie să întoarcă pagina, și să condimenteze lucrurile, iar asta s-ar putea să devină în timp foarte excitant pentru tine.
 
Lângă ea, narațiunea dintre voi doi va fi mereu ajustată, și nu va lua sfârșit niciodată. Ea va scrie toate capitolele dintre voi doi într-o manieră care va menține permanent un tub de oxigen pentru dragostea voastră. Și, cu o măiestrie pe care o dobândești doar din esența cuvintelor, o să-ți amintească la timp toate lucrurile pe care le adori la ea, și se va asigura și că va include și precapitole ori preambuluri în fiecare capitol al vieții voastre.
 
Nu o să fii nevoit niciodată, dacă vei iubi o fată care scrie, să te îngrijorezi pentru demența, amnezia sau Alzheimer-ul care îi ajunge din spate pe oameni la bătrânețe. Fiindcă ea va fi scris, deja, într-o carte, povestea voastră, astfel încât să vă puteți aduce întotdeauna aminte unul de celălalt. Iar să cumperi cadouri pentru o fată care scrie permanent va fi cel mai frumos și mai ușor lucru de pe pământ, pentru că ea va cunoaște întotdeauna valoarea neprețuită a unui creion și a hârtiei de calitate.
 
Uneori, îți va scrie emailuri fiindcă laptopul îi este un soi de prieten vechi, dar uneori va prefera să-ți arate că nu-i ești indiferent și că îi pasă pictând cuvinte în scrisori demodate de  dragoste pe care ți le va trimite atunci când vor exista certuri ori despărțiri temporare între voi.
 
Dă-ți întâlnire cu o fată care scrie fiindcă ea va transforma tensiunea în pasiune, dezamăgirea în patos, și tristețea în râsete cu ajutorul creionului ei experimentat și năstrușnic. Nopțile de dragoste cu ea vor fi intense, irespirabile, murdare și excesiv de romantice, încât nici un roman curajos n-ar îndrăzni să le facă publice.
 
Vei sesiza, la un moment dat, cum ea va presăra peste cotidianul vostru mii de modalități prin care îți va spune că încă te găsește la fel de atrăgător și amuzant ca la prima întâlnire, și că nu a cunoscut, alături de tine, repetiția ori plictisul. Vei observa uneori, pe chipul ei, că e întotdeauna ceva mai mult în spatele fiecărui te iubesc, dar că totuși ea se va mulțumi să-ți spună te iubesc din moment ce nu s-a găsit încă în istoria scrisului un substitut mai bun pentru a exprima acest profund simțământ.
 
Dă-ți întâlnire cu o fată care scrie și îndrăgostește-te de ea. Vei fi muza ei, inspirația ei. Fără dragostea ta, va fi cuprinsă de tracul scriitorului care se blochează în fața unei pagini albe de hârtie. Sau va scrie cea mai mare tragedie scrisă de la Cleopatra și Marc Antoniu încoace. În schimb, dacă o vei iubi și o vei prețui la adevărata ei valoare, vei fi bărbatul despre care va scrie întotdeauna.
 
În fiecare zi te va fascina și te va amuza cu o nouă și reîmprospătată abordare. Într-o zi va deborda de romantism, într-alta va fi mai filosofică. Curând, vei înțelege și tu regulile acestui joc și (de ce nu?) poate va deveni ușor-ușor și jocul tău preferat.
 
Îndrăgostește-te de o fată care scrie fiindcă atunci când anotimpul iernii te va prinde și pe tine la bătrânețe în această inevitabilă capcană, va exista întotdeauna cineva care-ți va descrie cum erau altădată verile undeva în Paris, canicula și toropeala din Nopțile Arabe, sau ploile tropicale din America de Sud, în așa fel încât vei simți căldura aventurii ca și cum ai fi fost cândva acolo. Astfel, la apusul vieții tale, vei simți cum te atinge pe umăr din nou tinerețea și dragostea timpurie.
 
Într-un final, dă-ți întâlnire cu o fată care scrie pentru că ea te va face nemuritor, într-un fel. Gândește-te că ea, cu ajutorul unui simplu creion, se va asigura că nu vei îmbătrâni niciodată, că nu vei muri niciodată, că nu vei renunța niciodată, și că-și vor aminti de tine generațiile care vor veni din urmă. Fiind personajul ei preferat din fiecare poveste, vei fi răsplătit cu darul nemuririi. Așa că nu mai zăbovi pe-aici, și dă-ți întâlnire cu o fată care scrie.
 
Sau (de ce nu?), cu o fată care citește.



 

24 de comentarii:

  1. Foarte frumos textul tau, cred ca ar fi mandra oricare fata sa se regaseasca in randurile tale. Dar cred ca ai omis un amanunt important: trebuie sa fie si ea de acord...

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut! Da, așa e. Deși cred că mai întâi trebuie găsită fata care scrie, apoi neaparat să fie și ea de acord. Mulțumesc pentru cuvintele tale, Tibi. Te mai aștept aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai da, intr-un fel cam asta voiam sa spun... e greu de gasit/cucerit o astfel de fata.

      Nu ai pentru ce sa imi multumesti, ti-am adaugat deja blogul in lista de lecturi, asa ca fi sigur ca voi reveni.

      Ștergere
    2. Tibi mi-ai aprins „beculețul”! nu știam ce lipsește la mine pe blog...

      Robert, minunat nu e suficient să-ți descrie vreunul din texte. Chapeau

      Ștergere
    3. Simona, ma bucur ca te-am ajutat, dar nu imi dau seama ce idee ti-am dat.

      Ștergere
    4. Era deja. De la tine am ajuns la el :)

      Ștergere
  3. Super! Ne mai auzim, atunci.
    O săptămână frumoasă îți doresc!

    Robert

    RăspundețiȘtergere
  4. am să îţi scriu pe o piatră de lună. toate acele cuvinte cu gust serios, de miere, pe care nu le rostesc niciodată, ţi le voi rostogoli pe o piatră de lună.
    ai să le recunoşti.
    dă-ţi întâlnire cu cuvintele unei fete care scrie. o să te doară frumuseţea lor şi o să te provoace să scrii mai departe, iar şi iar. pentru că poţi şi ştii taina creionului apăsat pe hârtie.
    uneori şi mie îmi vine să-i mulţumesc maimuţei...

    RăspundețiȘtergere
  5. Of, daca un baiat ar vrea de la o fata numai sa scrie, s-ar duce de rapa societatea! Sorry, eu sunt mai cinica de felul meu! Dar e bine sa si visezi din cand in cand...

    RăspundețiȘtergere
  6. Psi, scrie-mi pe o scoică. am să citesc mesajul tău sub lumina lunii, cum făceau preotesele în Antichitate, ori druizii în Epoca de Fier. E prima dată când aștept durerea cuvintelor și atingerea unei fete care scrie. Nu voi uita, desigur, niciodată, să-i mulțumesc maimuței, dacă voi întâlni acea fată care pur și simplu scrie și se joacă cu plăcerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  7. Spunșieu, textul sugerează de fapt o idee mai subtilă, și anume aceea că, pentru unii bărbați, ar fi indicat să caute frumusețea și în alt gen de femei, cum ar fi femeile care citesc zi de zi, sau care scriu permanent, și nu doar către femei care arată super pe exterior, dar care nu condensează lucrurile la fel de mult și pe interior. Societatea cred că s-ar duce de râpă doar când noi vom repeta să facem aceleași lucruri. cum se întâmplă acum, când societatea se degradează ușor-ușor fiindcă oamenii pun pe primul plan alte lucruri decât scrisul și cititul, care modelează personalitatea și cizelează caracterul. Nu e nici un vis să-ți impui standarde în frumusețe. Prefer o femeie care a dus multe lupte interne și care cunoaște esența cuvintelor decât o femeie-soldățel utilă societății, dar care nu înțelege mare lucru din tabloul de ansamblu în care ea activează.

    RăspundețiȘtergere
  8. Intr-o perpetua redefinire si multiplicare, ale carei nuante sunt infinite si incantatoare, femeia, aceasta fragila fiinta, reuseste sa-si exprime gandul, trairea, tumultul prin scris ..dar, cati dintre barbati se mai opresc din mersul trepidant al vietii, sa asculte ecoul din glasul ei fragil ..cati dintre barbati intind bratele intr-o eterna imbratisare atunci cand.. de dupa randuri le zambeste cu feminitate un suflet de copil, cati dintre barbati rad din toata inima cand femeia se joaca, se alinta, fie chiar si scriptic ?! Prea putini, si tocmai acest aspect face ca femeia aceea plina de sensibilitate sa fie pe cale de disparitie ..
    Robert, multumesc ! Inca ..o farama de sublim !
    Al3ssa .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Al3ssa, mai există bărbați care se opresc din mersul trepidant al vieții ca să asculte emoția așezată în scris a unei femei. Nu foarte mulți, dar eu cred că mai există. Eu cred în om, îl iubesc, și de aceea cred că situația nu-i chiar atât de apocaliptică. Și eu, de asemenea, sunt un iubitor al firii creatoare a femeii, a sufletului ei sensibil și al frumuseții ei nevăzute. Și ca dovadă pentru această afirmați stă ideea acestui blog.

      Ștergere
  9. http://www.matrimoniale.ro/member/71476/blog/view/7390/fara-sa-vreau-mi-am-dat-intalnire-cu-baiatul-care-scrie-cu-un-condei-magic-/

    Fara nici un gand ascuns, doar pt. ca asa am simtit.Te rog sa nu accepti acest comentariu, doar sa citesti ..nu vreau sa crezi ca fac reclama site-ului, nu asta urmaresc, insa era singura metoda de a-ti putea darui gandul meu ..la schimb pentru ce ne daruiesti si tu noua ..

    RăspundețiȘtergere
  10. Am citit pe îndelete textul tău postat. Am fost vizibil emoționat, poate pentru că nu a mai scris nimeni atât de frumos despre mine. Am citit zâmbind chiar și toate comentariile din subsolul textului. Ești o persoană distinctă, și cuvintele tale au avut o rezonanță adâncă în mine. Recunosc că, pe moment, am roșit. Mi-ar fi plăcut să te cunosc, ca om, pentru că reacția ta simplă și sensibilă, pe care ai avut-o în scris vis-a-vis de mine, m-a uimit.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am vrut să-ți scriu un răspuns direct pe site, dar trebuia să urmăresc niște pași de înregistrare pe care, fiind în grabă, nu am avut timp să-i duc la îndeplinire. Vreau să te anunț că și pe Facebook mă găsești sub același nume: Road to Sophistry.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte foarte frumos scris! Imi place sa vad ca mai exista si priviri ce cauta dincolo de orice aparenta, care stiu sa inteleaga neintelesul si demersul fiecarui om dincolo de piele. E frumos sa te lasi coplesit de simplitatea oamenilor pe dinafara, dar putini au curajul sa caute inauntrul sufletelor lor. Poate de frica, poate de groaza, poate din dezinteres. Esti curajos si imi place mult cum ai descris mai sus modul de a fi scriitor. Intradevar reprezinta o arta, intradevar reprezinta nemurirea, intradevar reprezinta un dar de la cineva de sus sau de la viata, si ma bucur ca tu, darul tau, nu il tii numai pentru tine ci ai placerea de a-l imparti cu noi!
    Felicitari inca o data!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru entuziasmul complimentelor tale atât de migălos și frumos argumentate. Într-adevăr, e reconfortant să găsești oameni care nu se ghidează după aparențe, oameni care rezonează la miez, la conținut, în primul rând, la suflet. Lumea e un joc regizat spontan al măștilor și poate de aceea majoritatea caută să semene nu să valoreze, în primul rând. Mulțumesc pentru cuvintele frumoase de apreciere, dar nu știu dacă scrisul meu e un act de curaj, cât mai degrabă o dezvelire a ceea ce caut, a ceea ce vreau să simt, a ceea ce chiar simt, rezonez, trăiesc. Scrisul e o limpezire nemaipomenită a sinelui, și realizez asta doar atunci când interacționez cu suflete similare, cu cei ca tine, care mă citesc și intuiesc, cu care aș vrea să împart întreaga mea viață gânduri, experiențe, revelații. Mulțumesc, pentru gândurile tale mari, Little Thoughts!

      Ștergere
  13. Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru gândul tău frumos, alexandra, mă bucur că îți place! :)

      Ștergere
  14. Minunat de frumos! :) Recunosc ca am avut o mica tresarire cand am descoperit ca esti baiat. Poate pentru ca ai reusit sa surprinzi atat de bine esenta fetelor care scriu. Ma bucur ca am dat peste blogul tau, cumva ma inspiri..sa scriu mai mult, sa visez.. Cu siguranta am sa revin si am sa citesc fiecare postare. :) P.S.: Esti un om frumos, ai grija de tine sa te pastrezi asa!

    RăspundețiȘtergere