joi, 6 martie 2014

Ca într-un vechi ritual de abluțiune




O să mai iubesc măcar o dată. Măcar o singură dată. Nu renunț. Eu nu mă predau. Cel puțin nu încă. Nu-mi stă în fire. M-am hotărât. O să-mi iau o iubită. Nu de alta, dar prea mi s-au înmulțit substitutele de sensibilitate. Cel puțin în ultima vreme. Așa că o să caut refugiul unei femei dispuse să iubească două ego-uri gemene și antagonice, dispusă să renunțe la așteptări, și la toate jurnalele scrise cu creioane dermatografe, dispusă chiar să-și împartă benevol tăcerea și singurătatea pe din două. Dar și zâmbetul, năduful, energiile, patosul, dragostea și colțurile moi ale pielii. Cu siguranță o să-mi iau o iubită. Iar apoi, o să mă spăl o dată pentru totdeauna ca într-un vechi ritual de abluțiune, pregătindu-mi încet corpul, chiar trupul, pentru toată această procesiune sacră.
 
Voi curăța cu grijă toate porțiunile nelinse. O să mă limpezesc apoi de atingerile mele, și o să mă opresc. Cu un scurt răgaz ca să-mi țip muțenia. Auzi? Auzi? Auzi! Sigur că auzi. Apoi, din nou, o să mă așez și o să-mi pregătesc iubita: cu pielea și sentimentele de pe piept o să-i astup urechile (și numai pentru ea am să-mi smulg pielea și sentimentele de pe piept), cu pielea și poverile de pe umeri o să-i acopăr ochii (și numai pentru ea am să-mi smulg pielea și poverile de pe umeri), cu pielea și tremurul mâinilor o să-i sărut buza de jos (și numai pentru ea am să-mi smulg pielea și tremurul mâinilor). 
 
O să-mi iau o iubită. Una cu miros specific de iubită. Și care te inundă prin toți porii. Ca un abur. O să-mi iau o iubită cu aburi de iubită, chiar dacă momentan și la o primă vedere s-ar putea spune că sunt zadarnice toate sacrificiile mele, că sunt zadarnice toate grămezile mele de sentimente și piele smulsă. Mie aburul cu miros de iubită îmi aduce aminte întotdeauna că, din momentul în care miroși mirosul iubitei tale, lumea femeilor ți se închide.
 




6 comentarii:

  1. Să sacrifici atât de mult pentru ceva atât de incert denotă petulanţă. Un gest admirativ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jasmine, bravura mea dezordonată deviază de fapt dintr-o exuberanță sentimentală la care încă mai aspir, poate pentru că am gustat din miezul ei dulce în trecut. E ciudat, dar uneori simt că prezentul mi-l trăiesc doar prin expiere, și că e timpul să trec la următorul capitol (al vieții mele). Mă flatează că găsești o fărâmă admirativă în speranța mea donquijotescă.

      Ștergere
  2. Gândindu-mă mai bine la ceea ce ai spus, ai putea chiar să aspiri la mult mai mult decât ceea ce ai trăit. Alt orizont, dimensiuni diferite, alte nuanţe acaparatoare, o nouă definiţie a absolutului. Nu ştiu, dar am senzaţia că nu ţi se potriveşte ceva ce ai mai simţit sau ai mai cunoscut, deoarece poţi reface totul la un alt nivel. Poţi simţi o experienţă inedită într-un mod înălţător. Dacă greşesc sau mă înşel, sper să poţi trece cu vederea... cu vederea poetică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă mă gândesc mult mai bine, așa e, ai mare dreptate, chiar ar trebui să aspir la un alt orizont, la dimesiuni și nuanțe diferite. Mi-ai dat de gândit.

      Ștergere
  3. O sa-mi iau un iubit cu miros de iubire eterna,iubire care sa ma inunde de la crestet pana-n talpi,un iubit care sa-si treaca causul palmei prin tot ce insemn eu, intr-o suava si infinita imbratisare ..
    O sa-mi iau un iubit care sa stie sa dezlege toate tainele cuvintelor nerostite,ascunse cu sfiala uneori,care sa spele prin saruturi toate povestile dureroase ale acestei lumi,care sa sadeasca in sufletul meu, cu fiecare zi,semintele acelui sentiment minunat numit :iubire.
    O sa-mi iau un iubit cu care sa construiesc, cu fiecare fir de nisip al timpului,castelul trainic in care sa ne ascundem goi, cu luminile stinse,cu draperiile trase,pana cand ..desi obositi, o vom lua de la inceput mereu si ..mereu ..
    O sa-mi iau un iubit ca in povestile mele din copilarie cu "a fost odata ca niciodata" si o sa traim fericiti, nu pana cand divortul ne va separa ...ci pana cand vom epuiza toate cuvintele din toate dictionarele lumii ...
    Daca cunosti un astfel de barbat ..opreste-l pentru mine :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am notat portretul, Al3ssa. L-am notat cu grijă, o să pun un anunț, poate găsim pe undeva un bărbat ca re să corespundă cât mai fidel descrierii tale. Glumesc :D Mi-ar plăcea totuși să-mi faci un portret mai ancorat în detalii cândva, acesta pare schițat la modul general, idealist. Sunt curios ce specific concret are un bărbat care să te atragă. Eu, de exemplu, cred că bărbatul ideal e cel care vine în viața femeii ca o surpriză, nefiind deloc așa cum femeia l-a așteptat inițial. Elementul surprinzător poate fi salvarea fiecăruia dintre noi, și nu o perpetuă racordare a întâlnirii cu așteptările. Eu așa cred.

      Ștergere