marți, 3 iunie 2014

Când inima suferă o altă mare însuflețire





Am așa o epifanie, o certitudine, un fel de deja-vu dacă vreți, că din patru în patru ani te cheamă marile iubiri. Prin tot soiul de priviri împerecheate cu priviri. Momente când inima tresaltă. Când inima pompează sânge din care ies fluturi stranii, păsări, cântece. Când inima suferă o altă mare însuflețire. O altă mare dragoste de viață. Când ceva insesizabil te-aduce mai în față. Până ce chiar ajungi mai în față. Și te răsfață! Și vrând-nevrând, ajungi să-ți faci dimineață în suflet iar în trup dulceață! Și te cutreieră secunde când fiorul rece simți că te petrece. Când fiori de gheață inima îți dezgheață. Când primăvara unei noi iubiri îți aduce flori împerecheate cu zefiri. Când te mai lași sedus o dată! Și apoi încă o dată! Când lași de la tine. Și mai pui ceva viață. Când te înalță priviri împerecheate cu priviri. Îmbrățișări. Săruturi. Contopiri. Toate ca să vii mai în față. Întotdeauna mai în față! Și care te învață! Cum se răsfață o fecioară prima oară pe verdeață! Ca din iubire în iubire, o dată la patru ani, să treci în marea ta rodire. Iubind mereu. Mereu rodind. În fiecare seară, lângă stele din stele răsărind.




 
 

4 comentarii:

  1. ... ein land, eine mannschaft, ein traum
    din doi în patru ani. eine liebe! grosse....

    RăspundețiȘtergere
  2. Agapi, kein kluger Mann widerspricht seiner Frau. Er wartet, bis sie es selbst tut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce surpriza placuta: versurile tale in proza chiar, ritmul si rima surprinzatoare si farmecul din totdeauna. Combinatia perfecta! Bravo, draga Robinson, ma uimesti pe zi ce trece mai mult!
    <>

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt un mărunt menestrel supus de sentimente, emoții și amintiri, un trubadur nepriceput ce cântă femeia cu umile cuvinte... :P

      Ștergere