sâmbătă, 1 iunie 2013

Întrebări adresate copilului transformat în om mare




Când s-a întâmplat? Când am încetat să mai purtăm teniși rupți și colorați? De cât timp nu mai adunăm bănuți în pușculiță doar ca să ne cumpărăm gumă de mestecat? Sau acadele? Și de când mersul la somn devreme a devenit un lucru bun? Oare de când, mai exact, întâlnirile din joacă s-au transformat în întâlniri adevărate? Care e, mai precis, momentul în care tăticul tău, sau al meu, a încetat să mai fie un supererou? De când am început să judecăm oamenii după aparențe? Mai mult decât atât, de când cumpărăm și mâncăm ceva abia după ce citim instrucțiunile de pe etichetă? Când am încetat să ne uităm la desene animate? Și de ce nu ne mai ținem respirația sub apă când facem baie? De când greutatea noastră sau hainele noastre au început să ne definească? De când am încetat să ne mai temem de umbre la stingerea veiozei și unde au dispărut toți monștrii imaginației noastre? De când totul e mai complicat? Care e momentul în care am început să ne privim în oglindă și să nu ne placă ceea ce vedem? 

Și, mai ales, 

de când ideea de a răni singuri și de a ne produce cicatrici

a devenit țelul nostru?






4 comentarii:

  1. Am încetat să facem toate aceste lucruri în momentul în care am încetat să credem în Moş Crăciun, în Zâna Măseluţă şi Iepuraşul de Paşte. Când am încetat să visăm. Frumos blog, frumoase cuvinte, frumosoasă "dăruire" pentru scris. O să mai trec pe aici. Seară faină.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că singurele două elemente care ne mai nuanțează libertatea "limitată" sunt visele și imaginația noastră. N-aș vrea și nici nu mi-ar plăcea ca noi să încetăm să mai visăm.

    Primesc cu zâmbete și cu roșeață în obraji aprecierile tale apretate postării mele și blogului meu, în general.

    Mi-ar face mare plăcere să mai treci pe aici, prin această stație poziționată la adresă fixă.

    O duminică plăcută.

    Robert.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranţă voi mai trece pe aici să-mi clătesc privirea cu aceste cuvinte frumoase. O săptămână cât mai bună!
      Te aştept să arunci o privire într-un fragment de timp liber şi printre rândurile mele! :)

      Ștergere
  3. Aseară, am citit câteva din postările tale, și mă bucur că ai pomenit despre asta, fiindcă aveam de gând să te introduc în blogroll, ca să mă pot delecta pe îndelete și în timp rapid cu șirurile tale de cuvinte.

    O săptămână frumoasă și ție!

    RăspundețiȘtergere