luni, 29 aprilie 2013

Here's the thing...




Îmi plac, într-un fel pe care nu-l pot explica prea lesne, femeile care nu au trăit cu foarte mulți bărbați. Sigur, nu mă aștept la virginitate, dar pur și simplu prefer femeile a căror inocență nu a fost jefuită de prea multă experiență. Am văzut, cu ochii mei, că există o frumusețe aparte în femeile care aleg rar un bărbat pe care să-l iubească. Asta se poate observa cu ușurință în mersul lor, în ochii lor, în râsul lor inconfundabil și, într-un fel, în felul lor blând de a fi. Mi se pare uneori că femeile care au avut foarte mulți bărbați îl aleg pe următorul mai degrabă din răzbunare decât dintr-un simțământ foarte puternic. Iar atunci când joci egoist un sport de echipă, cum e dragostea, e posibil ca totul să se întoarcă împotriva ta: fie nu vei ști niciodată cum e să duci o dragoste până la capăt, fie vei cere mai multă afecțiune decât ți se oferă. Femeile care fac asta, rămân, într-un final, cu ceea ce au fost dispuse să ofere, ceea ce adesea e, de fapt, nimic. Există anumite femei care sunt într-adevăr un deliciu. Femei minunate, care prețuiesc dragostea și care știu să o cultive, care descoperă pe parcurs sentimente și senzații noi, femei al căror mister te intrigă și ale căror gesturi inexacte și nepotrivite le fac mai frumoase și mai vii ca oricând. Femei pe care nu le pot citi niciodată, tocmai datorită lipsei lor de experiență, mascată de cea mai neobișnuită naturalețe, pe care numai inocența și optimismul măsurat ți-l poate induce în fiecare gest și în fiecare celulă care a contribuit, la vremea potrivită, la un asemenea design perfect. 

Poate că totul e, în definitiv, o simplă chestiune de gust, nu știu ce să zic. Îmi vin acum în cap cuvintele lui Bukowski: If you want to piss the sun, go ahead. But please leave them alone.









5 comentarii:

  1. te privesc de dincolo de perdelele unui gând: acela că mi-ai ghicit sunetul de cireaşă coaptă al cerceilor, cei rămaşi, cei uitaţi, ca o promisiune de cântec, în buclele moi şi întunecate.
    da, cred că da, uitasem de cireşe atunci când ne jucam atingând copacul ce ne umbrise până atunci respiraţia.
    şi obrajii ard ca de purpură nouă atunci când mă văd în oglinda ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sub același cireș, încă mai simt tremurul acela fricos al frunzelor de dinaintea instalării zilelor de Cuptor, tremurul acela precum o fecioară subţire de dinainte de a-și da seara jos cerceii și de a răvăși cearșafurile albe ale unui pat care arde și continuă să vorbească în somn, neliniștit din cauza lipsei tale.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) să fi fost tremurul meu cel pe care îl cheamă amintirea mea? nu ştiu... dar mă gândesc la acel cuptor de demult în care striveam amândoi amintirile unei cireşe miraculos de roşii. zâmbeam. mai ştii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Îți doresc să te binecuvinteze Dumnezeu numai cu femei (n-ajunge una?) așa cum le preferi. Și, de ce nu, AȘTEAPTĂ-TE la virginitate, femeile nu sunt toate așa libertine cum, greșit, se presupune. (Întreabă-l pe Marian, care m-a cunoscut la 38 de ani, precum, ca tine, prefera o femeie să fie.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, îți mulțumesc pentru binecuvântări, și da, mi-ar ajunge NUMAI una, care, cum am zis, să se valorizeze mai mult decât media, nu neaparat să fie virgină, asta e o chestie discutabilă, ci, mai degrabă, să știe că inima nu se pasează așa ușor, oricui.

      Marian e un bărbat norocos, dar poate că norocul vine la aceia care fac pe cât mai puține compromisuri cu putiință.

      Ștergere