marți, 30 iulie 2013

Impresii fixate după meridianul Greenwich




Vecinii mei și-au spălat la mașină creierii și lenjeria. Momentan miros a balsam. Seara, se uită la tv cu ochii scobiți de fotosferă. Ironic sau nu, trăim cu toții într-o lume desenată cu cretă pe trotuar. Realizez cât de mult iubim canicula și câinii vagabonzi ce traversează trecerea de pietoni. Locuim într-o cutie fără acoperiș, în care iarna ninge numai când nu trebuie și în care vara se evaporă odată cu berea. Nu înțelegem și nici n-am înțeles vreodată de ce lumea ne decupează visele cu o foarfecă zimțată. Sau de ce fluturii se lovesc de blocurile gri-albastre-portocalii recondiționate de pe bulevardele mari. Nouă ne plac bulele de Cola din paharul transparent și cafeaua cu biscuiți de sâmbătă dimineața. Pe noi ne amuză scaunele care scârțâie la cinema când toți ne călcăm în picioare. Covorul nostru roșu sau verde din baie ne-a absorbit picăturile de apă călâie din tălpi și ne-a păstrat amprentele greoaie. Pe noi ne impresionează indivizii prostuți care știu mai puțin decât puținul nostru, suntem iresponsabili dar agreabili. Ne logăm pe Facebook de pe mobil sau de pe tablete, ne verificăm mailul de yahoo în fiecare dimineață pentru că noi ne scriem reciproc și la ore diferite, dar fixate după meridianul Greenwich.




 
 

4 comentarii:

  1. Ce nebunie ludică printre rândurile tale! Este ca o gură de aer proaspăt să-ți citesc postările. Aduci noutăți literaturii și îți inspiri cititorii, aducându-le prospețime și originalitate!


    Îți recomand de Nicu Alifantis melodia Ce bine că ești!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă Zoe,

    Încerc mereu să experimentez, să mă joc, să jonglez. Scrisul e cel mai ofertant spațiu, e o întindere nelimitată a imaginației, așa că putem întortochea și explora lumi și cuvinte. Mă bucur că ți-a plăcut.

    Sunt un admirator al muzicii lui Alifantis, în general, iar pentru mâine mă gândesc la o supriză legată de un minunat cântec interpretat de Alifantis pe versurile lui Tudor Arghezi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate asa o sa vezi si tu cine te citeste :) http://youngalexa.blogspot.ro/2013/07/el-si-ea.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos blogul tău. Observ că ești la început de drum. O să te urmăresc în continuare. :)

    RăspundețiȘtergere