duminică, 25 mai 2014

O viață trăită, desigur, numai în numele tău




Tu nu mă crezi, dar când aud numele tău sunt fericit ca un câine cu două cozi. Efectiv tresar de fiecare dată când aud numele tău, cu vocalele lui potrivit alese, cu rezonanțele lui blânde, dar și sălbatice, calibrate armonic, ca măsurile unui întunecat dans flamenco. Și numele tău îl aud tot mai des, chiar și atunci când nu e rostit. Numele tău e purtat de nouăsutenouăzecișinouă de milioane de fete, de magazine de lux, de limuzine, de ciorapi de damă, de bijuterii și flori, și am senzația că în fiecare clipă se naște o fată care poartă numele tău, dar niciuna nu-l poartă cu atâta eleganță, cu atâta frumusețe și că în fiecare clipă moare în mine o fată care poartă numele tău, pe care nu îl mai porți, care nu te mai poartă, și-atunci numele tău vine iar singur la mine, de parcă ar fi numele meu îndrăgostit, de parcă ar fi de el îndrăgostit viața mea, trăită, desigur, numai și numai în numele tău. În numele tău, în numele dragostei, în numele frumuseții, amin.





 
 

6 comentarii:

  1. Diana, îmi place inimioara ta, denotă un ludic sentimantal specific :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cuvintele tale ma readuc la versurile lui Foscolo, cel care isi infiintase propria credinta in poezie si proza, in arta de a scrie si a iubi literatura. Tu,pot spune, ai ceva in plus, se pare. Tu scrii nu numai incredintandu-te cuvintelor, dar si iubirii, iar acesta este un dar minunat. Sa nu-l abandonezi niciodata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Little Thoughts mă onorează comparația ta. Mă obligă să scriu, mulțumind de la distanță, oamenilor care-mi așează aici asemenea imaculate gânduri. E memorabil complimentul tău. Mă înmoaie. Am perioade când mă gândesc să renunț la scris, recunosc, dar asemenea îndemnuri mă fac să mă răzgândesc imediat. Înseamnă foarte mult, mulțumesc.

      Ștergere