vineri, 10 august 2012

Flirt din spatele fermoarului tău metalic




Cea mai frumoasă amintire a copilăriei este proiecția naivă că dacă devii adult ești implicit mai special. Însă ceea ce o face specială este exact contrariul a ceea ce gândeam. Uite, am devenit într-un târziu adult. Asta între noi fie vorba, fiindcă în preajma ochilor tăi sălbatici și cruzi mă simt ca și cum aș fi un copil care dispune de o groază de rețete la medicamente interzise. Îți aud vocea incredibilă la telefon și-abia atunci realizez că fericirea mea nu ar dura chiar într-atât de puțin ca efectul unei pilule alternative. Fiindcă pentru mine, fericirea nu e suportabilă decât în doze homeopatice. Nicio șansă să mă sting în culmea ei, în supradoza fericirii de a-ți atinge părul...

Încă nu ți-am spus, dar când în 1967 Jimi Hendrix a dat foc chitarei sale, pe scenă, cu un gest ritualic și psihedelic, divinizând-o, cred că trăise acea apăsare nocivă și nirvanică pe care o resimt eu când mă pierd în nuanța ochilor tăi... Nu vreau să dau vina pe împrejurări (acestora nimeni nu le poate acorda sentințe definitive) dar ești diferită și mă enervează la culme asta. Atât de mult îmi plac semnele distinctive de pe pielea ta, de fapt. Și vocea ta apăsată ce se răsfrânge până la mine ca și cum ai face dragoste pentru prima oară. Deocamdată nu știu cum să fac să te cuprind, ori să-ți recunosc nurii dimineața la trezire. N-aș vrea să renunți pentru mine la amintirile adunate până acum și nici să nu mai poți avea amintiri de-acum înainte, dar aș vrea să râdem împreună ca și cum ar râde unul singur. Vezi tu, dragostea e uneori o dulce lobotomie, mai bună și mai dreaptă decât perfidia întrebării care îți dă iluzia că ai de unde alege sau că poți alege răul cel mai mic.

Tenul tău închis mă duce cu imaginația departe, până într-acolo încât parcă aș fi în spatele tău, înainte de prima noastră întâlnire, iar tu, neîntorcându-ți privirea, respirând aritmic dar și știind că am ajuns la câțiva metri de tine, ai schița un zâmbet plin de înțelesuri pentru tot ceea ce urmează. În schimb, eu aș ști că ai ieșit din casă cu acea brumă de frumusețe corect apretată, uneori la patru ace, cu fermoarul rochiei închis întotdeauna la spate, ca mâinile neștiutoare să nu ajungă la cursorul care adună și desface dinții de metal.  Abia în târziu de noapte, când m-ai privi din întuneric cu corsetul căzut pe dușumea și cu o foame a tălpilor de a frânge cearșafuri, mi-ai pune cu adevărat lumea la picioare. Atunci, mintea mea, golindu-se și dezgolindu-se de atâta parfum de femeie, ar începe drumul insolent și evaziv al frumuseții reale, disidente, dureroase.

Te plac deja, și după prima noapte închis în cameră cu tine n-aș mai ști ce am de făcut mai departe și te-aș lăsa să mă rupi în două.






Un comentariu:

  1. "după prima noapte închis în cameră cu tine n-aș mai ști ce am de făcut mai departe și te-aș lăsa să mă rupi în două."
    dar ochiul ştie fără să vadă, epiderma recunoaşte fără să aibă nevoie mai mult decât de o atingere ca de fluture, gura ştie că ceea ce a sărutat deja, cândva, e ca izvorul din care se adapă acele albe şi mari păsări ale sufletului, de nesecat.
    şi mă întreb numai, atunci când toate aceste nelinişti te macină, dacă tu vezi cu adevărat în noapte, atunci când fermoarul îşi slăbeşte strânsoarea, că dinţii lui sunt de fapt toate îmbrăţişările tale, cele care mă leagă şi mă dezleagă de tine.
    astăzi am să-ţi aduc cireşe.

    RăspundețiȘtergere